Amsterdam

Amsterdam är en färgstark stad. I en spännande och varierad arkitektur trängs blomstermarknader med charmiga kaféer, pubar och butiker. Amsterdam är den stad i Europa som tar emot flest nordamerikanska turister. Det är säkert avgörande för den internationella smältdegel som präglar staden.

En stad av museer
Holländska konstnärer har satt sina avtrycki konsthistorien. I Amsterdam har bland annat Rembrandt och Van Gogh huserat. Staden förvaltar deras minne i form av museer i världsklass.

Rembrandtmuseet är en minnesvärd attraktion även för den mindre konstintresserade. Med ett brett urval av hans konst får besökaren även ta del av hans hemmiljö och ett tidsdokument av 1600-talets Amsterdam.

Vill man hellre se ett urval av Hollands konstnärer rekommenderas Rijksmuseum. På vägen hem från museet kan den som vill se samtidens konst bege sig till det så kallade Spiegelkwartier. Området är det galleritätaste i Amsterdam och kanske i världen?

Från gränder till kanaler
Amsterdam är en stad som bäst upptäcks till fots. Med små gränder, broar och kullersten så tar man sig smidigt fram och tar samtidigt del av stadens essens. För den som inte känner för att gå tillbaka till hotellet finns som tur är ett väl utbyggt spårvagnsnät som tar dig genom staden. Det finns även alternativa kommunikationer som buss, taxi eller varför inte färja?

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost