Alicante

Alicante Costa Blanca
Alicante är en av de mest välkända städerna på Costa Blanca, Spanien. Det är en liten stad som framförallt lockar sol- och badturister. Men för den som trängtar efter shopping erbjuds ett shoppingstråk i världsklass.

Costa Blanca har fått sitt namn av de kilometerlånga stränderna med vit gnistrande sand. Vattentemperaturen är behaglig under stora delar av året men framförallt från maj till september. Alicante är orten för dig som längtar efter en riktig solsemester med god mat och avkoppling.

Natt- eller strandliv?

För den som väljer att semestra i Alicante finns en rad alternativ för boende. Ett första val är om man vill bo centralt i staden eller utanför. Inne i Alicante finns det charmiga hotelldistrikt som hamnen. Då har man nära tillgång till restauranger och nattliv. Om man istället väljer att bo utanför, så finns fortfarande en närhet genom utbyggda kommunikationer. Fördelen är att man bor tystare och ofta med en lugn strand inte långt från hotellet. Ett bra val för barnfamiljer.

Bad från norr till syd
Längs hela Costa Blanca finns ett nätverk av olika tåg och bussförbindelser. För det omedelbara närområdet färdas man smidigt med spårvagn eller buss. Vill man ta dagsturer till andra orter och se sig om, så går det bra med regionstågen.

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost