Athen

Athen är den västerländska civilisationens vagga. Att besöka staden är ett måste för den som vill se resterna av antikens storslagenhet och en konsthistorisk skatt.Grekland är ett land med ett riktutbud av allt från modern storstad till badorter och pittoresk arkitektur. Huvudstaden Athen lyckas förena det mesta. Inom staden kan man uppleva kontraster som Piraeus, hamnstaden, där man äter gott bland båtar och högljudda fiskare. Högre upp i staden ligger Akropolis som huserar de välkända tempelruinerna.

Athen ligger vid havet men vill man söka sig till anpassade stränder tar man förslagsvis bussen en kort resa ut ur staden. Där kan man välja mellan klippbad eller vita stränder. Athen erbjuder en mängd olika dagsturer med såväl buss som färjor ut till de många öarna i den grekiska arkipelagen.

Kulturens vagga
För den som vill förkovra sig kulturellt är Athen ett hav av möjligheter. Förutom de självklara tempelruinerna och statyerna så erbjuds en rad intressanta museer. Det ordnas exempelvis dagsturer ut till sevärdheter som Nikes tempel.

Självklart är Athen även en stad man reser till för att äta och dricka gott. Många har varit i kontakt med det grekiska köket i sina hemländer. Men att äta på plats är en upplevelse. Råvaror som grotts och tillagats i sin hemmiljö har gjort det grekiska köket till ett i världsklass och resenären blir inte besviken.

Vinnare i bloggtävlingen

vinnarrosett

Vilka har tidigare vunnit resor i Seat24:s bloggtävling?

Här finner du de lyckliga vinnarnas namn och deras prisade reseberättelser.

Klicka här

SAS Crew Guide

SAS Crew Guide

Köp SAS Crew Guide och få SAS Crew Guide Escapes på köpet!

Boka resa på Seat24

Köp en flygresa, vinn en resa för två!

Hitta billigaste resan hos Seat24, sök bland 650 flygbolag!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att få svar på vanligaste frågorna!

Vill du komma i kontakt med oss och fråga något, skicka ett epost