Vi använder cookies så du får en bättre tjänst. Om cookies.

Boka ditt flyg till Paris

Sök din resa här

Äta och dricka i Paris

Paris

Paris, kokkonstens huvudstad. Här är det sällan billigt att äta men å andra Sidan så tillhör mat Paris starkaste njutningsmedel. Så varför snåla? Låt dina eurosedlar förvandlas till något mer välsmakande. Spana efter prisvärda specialerbjudanden. Bistros och restauranger brukar erbjuda dagens meny, pre-fix. Inkluderar förrätt, huvudrätt och dessert. Reservera gärna bord i förväg.

Ät billigt (under 15 euro)


Le petit flore Genuint franskt. Pålitlig dagens meny för 12 €. Hemmagjorda pommes, träkolsosande entrecote eller smörstekt strömming på franskt vis. 6 rue Croix des Petits Champs, 1 arr. Tunnelbana Palais Royal. Öppet mån–lör, 06.00–20.00. Stängt i augusti. Le temps des cerises Hemtrevlig restaurang under befäl av äkta par som vandrar runt bland gästerna, byter skvaller och undrar försynt om maten smakar bra. Det gör den. Mycket bra. Prisvärd lunchmeny för blott 12.50 € som avslutas med fet créme caramel. 31 rue de la Cerisaie, 4 arr. Tunnelbana Sully Morland eller Bastille. Öppet mån–fre 07.30–20.00.

Foody´s brunch café Vegetariskt utan att vara tråkigt. Utrusta dig med bricka och skål och fyll på med spröda läckerheter, röda bönor, pasta, kronärtskockor, soltorkade tomater etcetera. Prisvärd buffé. 26 rue Montorgueil, 1 arr. Tunnelbana Chatelet eller Les Halles. Öppet mån–lör 11.30–17.00. Stängt de tre första veckorna i augusti.

Ät till mellanpris (15–30 euro)


Le vieux bistro Klassisk, mustig boeuf bourguignon när du sprungit dig trött i Notre Dames trappor. Elegant mat och lika elegant Bordeauxvin. Ät i trevlig bistro eller på luftig terrass. 14 rue du Cloitre-Notre Dame, 4 arr. Tunnelbana Cité eller St- Michel.

Astier Genuin fransk husmanskost där traktens sönderstressade affärsmän lindrar sin själ med lenaste lamm, munkfisk och hemlagad nougatglass. Tre rätters lunchmenyn för 20,50 € ett kulinariskt fynd. Boka helst bord i förväg.
44 rue Jean-Pierre-Timbaud, 11 arr. Tunnelbana Parmentier. Öppet mån–fre 12.00–14.00 och 20.00– 22.15. Stängt påsk, augusti och 25 dec.

Au bon accueil Intim trottoarservering vid smal gatas ände. Genuint bistro som serverar marinerade sardiner, saftiga stekar, rödvins sås, kroketter med mera. Trerättersmeny för 29 €. 14 rue Monttessuy, 7 arr. Tunnelbana Alma-Marceau. Öppet mån–fre 12.00–14.15 och 19.30– 22.30.

Ät dyrt (över 30 euro)


L´espadon Klassisk mark, klassisk mat. Restaurangen till Hotel Ritz. Lady Di påstås ha ätit middag här en sista gång den olycksaliga sommarnatten 1997. Matsalen öppnar upp det eleganta Paris. Lunchmenyn för 68 € rymmer apelsin och
fänkålsmarinerade ostron, languster, lent ankbröst med rädisor och vårlök. Och så ett glas fyllig rund Bourgogne. Hotel Ritz, 15 pl Vendôme, 1 arr, www.ritzparis.com. Tunnelbana:Madeleine eller Concorde. Öppet 12.00–14.30 och 19.30–22.30.

Aux lyonnais Högklassigt bistro som förenar genuin Parismiljö med det yppersta av fransk kokkonst. Menyn ett öppet fönster mot Lyonnais, Bressane och Beaujolais. Bra på kött och delikata charkuterier. 32 rue St-Marc, 2 arr. Tunnelbana Bourse eller Richelieu-Drouot.
Öppet tis–fre 12.00–14.00 och 19.30–23.00. Lör 19.30–23.00.

Allard Sekelskiftskänsla. Pistaschströdd Lyonnais korv och kyckling och lamm från ett franskt kök som inte ändrat sig nämnvärt sedan Eiffeltornet kom på plats. Trerättersmeny för 30,50 € gör allt plötsligt både möjligt och rimligt. 41 rue St-André-des-Arts, 6 arr. Tunnelbana Odéon eller RER St Michel. Öppet mån–lör 12.00–14.30 och 19.00–23.00. Stängt tre veckor i aug.

La régalade Omtalad bistro under stjärnkocken Yves Camdebordes befäl.  Trerättersmeny för 30 €. Beställ bord och håll tummarna för att det finns något ledigt. 49 av Jean-Moulin, 14 arr. Tunnelbana Alésia. Öppet mån–tor 11.00–14.00 och 07.00–23.00. Fre–lör 11.00–14.00 och 19.00–24.00. Stängt i augusti.

Header
Subject
Body
Footer